Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm en papillotte met courgette, cherrytomaatjes en aardappelpuree

Zalm en papillotte met courgette, cherrytomaatjes en aardappelpuree

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels
  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 12 cherrytomaten
  • 550 g zalmfilet
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 bosje peterselie
  • 1 courgette
  • 100 ml volle melk
  • 50 g roomboter
Zalm en papillotte met courgette, cherrytomaatjes en aardappelpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
  2. Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook.
  3. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Snijd de ui in flinterdunne ringen, de knoflook in flinterdunne plakjes en de citroen in plakjes. Halveer de cherrytomaten.
  6. Leg 4 stukken aluminiumfolie (ongeveer) ter grootte van een A4 met de glimmende kant naar boven klaar.
  7. Verdeel over het midden van de stukken folie de plakjes citroen, ui en knoflook.
  8. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
  9. Leg hierop de zalm, besprenkel wederom met olijfolie, peper en zout.
  10. Leg de cherryomaatjes erop en eromheen.
  11. Top met een takje peterselie en een lepel witte wijn.
  12. Vouw de folie dicht, maar zorg dat er wel nog wat lucht en ruimte in het pakketje zit. Het hoeft dus niet strak opgevouwen te worden.
  13. Leg de pakketjes op een bakplaat en gaar 15 minuten in de oven.
  14. Hak ondertussen de resterende peterselie fijn en snijd de courgette in halve maantjes.
  15. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de courgette goudbruin.
  16. Breng op smaak met peper en zout.
  17. Verwarm de melk.
  18. Giet de aardappels af en voeg de warme melk en roomboter samen met een snuf zout toe.
  19. Pureer tot een gladde puree.
  20. Haal de zalmpakketjes uit de oven.
  21. Schep de aardappelpuree op vier borden en leg er de inhoud van de pakketjes samen met de courgette bij.
  22. Garneer met de resterende peterselie en serveer direct.