

Zalm en papillotte met courgette, cherrytomaatjes en aardappelpuree
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Kerst
11.98 voor 4 pers.
Ingrediënten
540 gram Zalmfilet
1 kilo Aardappelen
1 stuk Gele uien
2 tenen Knoflook
1 stuk Citroenen
12 stuks Cherrytomaten
50 ml Droge witte wijn
1 bosje Peterselie
1 stuk Courgette
50 gram Roomboter
Bereidingswijze
1. Haal de zalm uit de vriezer en laat volledig ontdooien.
2. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Snijd de ui in flinterdunne ringen, de knoflook in flinterdunne plakjes en de citroen in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Leg 4 stukken aluminiumfolie (ongeveer) ter grootte van een A4 met de glimmende kant naar boven klaar.
4. Verdeel over het midden van de stukken folie de plakjes citroen, ui en knoflook. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Leg hierop de zalm, besprenkel wederom met olijfolie, peper en zout. Leg de cherryomaatjes erop en eromheen. Top met een takje peterselie en een lepel witte wijn. Vouw de folie dicht, maar zorg dat er wel nog wat lucht en ruimte in het pakketje zit. Het hoeft dus niet strak opgevouwen te worden. Leg de pakketjes op een bakplaat en gaar 15 minuten in de oven.
5. Hak ondertussen de resterende peterselie fijn en snijd de courgette in halve maantjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de courgette goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
6. Verwarm de melk. Giet de aardappels af en voeg de warme melk en roomboter samen met een snuf zout toe. Pureer tot een gladde puree.
7. Haal de zalmpakketjes uit de oven. Schep de aardappelpuree op vier borden en leg er de inhoud van de pakketjes samen met de courgette bij. Garneer met de resterende peterselie en serveer direct.
Meer recepten in de categorie