
Zalm-garnalenburger met kappertjes en mierikswortelmayo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
300 g PLUS zalmfilet (zonder huid)
200 g PLUS roze garnalen
2 sjalotten, fijngesnipperd
1 el PLUS kappertjes
2-3 el bloem
1 venkel
3 el mayonaise
2 tl geraspte mierikswortel (potje 140 g)
2 el bieslook, fijngehakt
4 Italiaanse bollen
Keukenmateriaal: keukenmachine of staafmixer met hakmolen, huishoudfolie, evt. mandoline
Bereidingswijze
Maal de zalmfilet met de garnalen, de helft van de sjalot en de helft van de kappertjes fijn in de keukenmachine of in porties in de hakmolen.
Voeg de bloem en peper en zout naar smaak toe. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het zalmmengsel. Leg ze minstens 30 min. tussen huishoudfolie in de koelkast om stevig te worden.|
Schaaf of snijd de venkel in flinterdunne reepjes, gebruik eventueel een mandoline. Meng de venkel met 1 el mayonaise en de rest van de kappertjes. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de rest van de mayonaise met de mierikswortel.
Gril de zalm-garnalenburgers op de hete barbecue in 4 min. per kant bruin en gaar. Snijd de bollen open.
Verdeel de venkelsalade over de onderste helften van de bollen. Leg er de burgers op. Schep er de mierikswortelmayo op en bestrooi met de bieslook. Dek af met de bovenste helften van de bollen.