
Zalmpakketje met groenten uit de oven
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 15 min
Aziatisch
Ingrediënten
100 gram witte kool (geschaafd)
100 gram shiitakes (schoongeveegd)
2 lente-/bosuitjes
2 zalmfilets (drooggedept, à 200 g)
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
0.5 citroenen (in plakjes)
Bereidingswijze
1. Bestrooi de geschaafde kool met een klein beetje zout en laat de kool een half uur staan.
2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder de steeltjes van de shii-take. Snijd de hoed in plakjes. Maak de lente-bosuitjes schoon. Verwijder het buitenste vliesje, de worteltjes en het lelijke gedeelte van het groene loof.
3. Controleer de zalmfilets op achtergebleven graten. Trek de graatjes er met behulp van een pincet uit. Bestrooi de filets met zout en peper.
4. Leg twee royale, dubbelgevouwen stukken aluminiumfolie klaar die groot genoeg zijn om groente en zalm in te verpakken. Smeer het middengedeelte van de folie in met olie. Het ingesmeerde deel moet even groot zijn als de zalmfilet.
5. Schep hier een laagje witte kool op en bestrooi met peterselie. Leg op de kool eerst de plakjes shii-take en vervolgens de zalmfilet. Leg bovenop de zalmfilet een plakje citroen en een lente-uitje. Vouw de aluminiumfolie om vis en groente heen. Zorg ervoor dat de naad zich aan de bovenkant bevindt en dat de dichtgevouwen zijkanten iets omhoog wijzen zodat er geen vocht uit kan lopen.
6. Leg de pakketjes in de oven en laat de zalm in ongeveer 25 minuten gaar worden. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de vis.
7. Pas stap 7 aan naar: Leg de zalmpakketjes met groente op de borden en vouw ze open.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
550 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
43 gram
Meer recepten in de categorie