
Zalm in bladerdeeg met kruidenroomkaas en groene couscous
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
41.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Plant Peterselie
1 Plant Basilicum
1 Plant Koriander
1 stuk Citroen
2 tenen Knoflook
200 gram Roomkaas
1 stuk Ei
1 Rol Bladerdeeg
550 gram Zalmfilet zonder huid
1 stuk Tuinkruidenbouillonblokje
250 gram Couscous
350 gram Sperziebonen
250 gram Tuinerwten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de peterselie, basilicum en koriander fijn. Rasp de citroen en pers de citroen uit. Pers de knoflook uit of hak fijn. Meng de roomkaas met de helft van de kruiden, 2 theelepels citroenrasp, de knoflook en 2 eetlepels extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
2. Kluts het ei los. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op een helft van het bladerdeeg de zalmfilets dicht tegen elkaar aan. Zorg dat er een rand van ten minste 2 centimeter aan de buitenkant overblijft.
3. Besmeer de zalm met de kruidenroomkaas. Kwast de zijkanten van het bladerdeeg met het geklutste ei en vouw het deeg dicht. Duw de zijkanten op elkaar met een vork en kwast de bovenkant van het deeg met de rest van het geklutste ei. Bak de zalm in bladerdeeg 20-25 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin, krokant en gaar is.
4. Breng ondertussen 500 ml water aan de kook in een pan of waterkoker. Doe de couscous in een kom en verkruimel het bouillonblokje erboven. Giet het gekookte water op de couscous en roer kort met een vork. Bedek de schaal met een bord of deksel en laat 10 minuten wellen.
5. Breng een middelgrote pan met gezouten water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes van ongeveer 1 centimeter breed. Blancheer de sperziebonen en doperwten in 2-3 minuten beetgaar. Giet af.
6. Roer de couscous los en breng op smaak met 2 eetlepels extra vierge olijfolie, een beetje citroensap en de resterende kruiden. Meng de sperziebonen en doperwten erdoor. Haal de zalm uit de oven en serveer samen met de couscous.
Meer recepten in de categorie