
Zalm in groene thee met rijst met gestoomde broccoli
4 pers.
ca. 35 min
Aziatisch
Ingrediënten
4 zalmfilets van 150 g zonder huid
2 el olijfolie
2 zakjes groene thee (PLUS, Fairtrade)
1 tl himalaya- of zeezout
200 g zilvervliesrijst (Fairtrade)
200 ml kokosmelk (Fairtrade)
600 g broccoli, in stukjes
2 el sesamolie
2 el sesamzaad
Bereidingswijze
Leg de zalmfilets op een bord en wrijf ze in met de olijfolie.
Open de theezakjes en doe de inhoud samen met het zout in een schaal.
Wrijf de zalmfilets in met het thee-zoutmengsel en leg opzij.
Kook de rijst gaar in 100 ml water samen met de kokosmelk.
Laat de rijst rusten met de deksel op de pan.
Stoom of kook de broccoli in circa 6 minuten gaar.
Zet een koekenpan op het vuur en laat deze warm worden.
Bak de zalmfilets in circa 5 minuten om en om mooi rosé.
Giet het eventuele kookvocht van de rijst af.
Verdeel de zalm met de rijst en broccoli over 4 borden.
Druppel de sesamolie over de broccoli en strooi vervolgens het sesamzaad over de zalm.
Tip: Vervang de broccoli eens door bloemkool en strooi verse bieslook over het gerecht.