
Zalm met bietjes en aardappels
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 GR Vastkokende aardappelen
500 GR Bio+ Gekookte rode bietjes
15 GR Dille
1/2 Bio+ Citroen
1 teen Bio+ Knoflook
3 EL Olijfolie extra vierge
4 Bio+ Zalmfilets
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Schil de bietjes en snijd in stukjes. Hak de dille fijn. Rasp de helft van de citroen en pers uit. Verwijder de schil van de knoflook en rasp de knoflook fijn.
2. Kook de aardappels beetgaar.
3. Verwarm de bietjes op laag vuur.
4. Verwarm een koekenpan met een eetlepel olijfolie op laag tot middelhoog vuur. Bak hierin de zalm 5-8 minuten. Breng op smaak met peper.
5. Meng voor de dressing de dille met de citroenrasp en het sap, de knoflook en de olijfolie. Breng op smaak met peper.
6. Serveer de aardappels met de warme bietjes en de zalm. Garneer de zalm met de dilledressing
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
539 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
4 gram