
Zalm met bloemkoolcouscous en gepofte knoflook
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
0.5 bollen knoflook
50 milliliter olijfolie
400 gram bloemkolen
0.5 citroenen (rasp en sap)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
1 sjalot (zeer fijngesneden)
1 bos peterselie (fijngehakt)
1 bos oregano (alleen de blaadjes)
4 zalmmoten
4 bladeren radicchio
Bereidingswijze
1. Schep de bloemkoolkorrels in een schaal en breng op smaak met zout en peper, citroenrasp en -sap, gember en 2 eetlepels olijfolie. Schep als laatste de sjalot en verse kruiden erdoorheen.
2. Verwarm een koekenpan en bestrijk de bodem licht met olie. Leg de stukken zalm met de huid naar beneden in de pan en bak op middelhoge stand in circa 3 minuten bijna gaar.
3. Bak de zalm in de laatste minuut nog heel even aan de andere kant. Leg de zalm met de huid naar boven op borden en druppel er wat knoflookolie over.
4. Bestrooi met de oregano of tijm.
5. Serveer de bloemkoolcouscous in losse ‘kommetjes' van de slabladeren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
405 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie