Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm met geroosterde groenten uit de oven

Zalm met geroosterde groenten uit de oven

Zalm met geroosterde groenten uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 pastinaken, geschild
  • ½ flespompoen
  • 8 Gourmandine aardappelen, schoongeboend en in kwarten gesneden
  • 1 bakje oesterzwammen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 el olijfolie traditioneel
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 60 g roomboter
  • ca. 550 g zalmfilet (voordeelverpakking)
Bereiden
"1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pastinaken in de lengte in kwarten en verwijder de harde kern. Schil de flespompoen en snijd in plakken van 1 cm. Meng de pastinaak met de aardappelen, pompoen en oesterzwammen op een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en leg de naaldjes tussen de groenten en oesterzwammen op de bakplaat. Besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de bakplaat 30 min. in de oven.
2. Ris de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en snijd ze fijn. Rasp de sinaasappel en meng met de rozemarijn door de boter. Breng eventueel op smaak met zout.
3. Dep de zalmfilet droog, snijd doormidden en bestrijk aan de bovenkant met de rozemarijnboter.
4. Haal de bakplaat uit de oven, schep de groenten om en maak ruimte in het midden. Leg daar de zalm en zet alles nog 10 min. in de oven of tot de zalm gaar is. Verdeel de groenten over een ruime schaal en leg de zalm erop. "
Variatie
"TIP: Je kunt de rozemarijnboter 1 dag eerder maken. Dan trekken de smaken nog beter in en het scheelt tijd bij het diner. "

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
53 g
vet
42 g
Kcal
760