
Zalm met geroosterde groenten uit de oven
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
2 pastinaken, geschild
½ flespompoen
8 Gourmandine aardappelen, schoongeboend en in kwarten gesneden
1 bakje oesterzwammen
3 takjes rozemarijn
2 el olijfolie traditioneel
1 sinaasappel, schoongeboend
60 g roomboter
ca. 550 g zalmfilet (voordeelverpakking)
Bereidingswijze
"1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pastinaken in de lengte in kwarten en verwijder de harde kern. Schil de flespompoen en snijd in plakken van 1 cm. Meng de pastinaak met de aardappelen, pompoen en oesterzwammen op een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en leg de naaldjes tussen de groenten en oesterzwammen op de bakplaat. Besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de bakplaat 30 min. in de oven.
2. Ris de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en snijd ze fijn. Rasp de sinaasappel en meng met de rozemarijn door de boter. Breng eventueel op smaak met zout.
3. Dep de zalmfilet droog, snijd doormidden en bestrijk aan de bovenkant met de rozemarijnboter.
4. Haal de bakplaat uit de oven, schep de groenten om en maak ruimte in het midden. Leg daar de zalm en zet alles nog 10 min. in de oven of tot de zalm gaar is. Verdeel de groenten over een ruime schaal en leg de zalm erop. "
Variatietip!
"TIP: Je kunt de rozemarijnboter 1 dag eerder maken. Dan trekken de smaken nog beter in en het scheelt tijd bij het diner. "
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
760 kcal
Vetten
42 gram
Koolhydraten
53 gram
Eiwitten
34 gram