
Zalm met kruidenkorst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 citroen (schoongeboend)
50 gram broodkruim
1 handje peterselie (fijngehakt)
1 handje basilicum (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels olijfolie
4 zalmfilets
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Rasp de schil van 1/2 citroen. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.
3. Meng het broodkruim met de peterselie, basilicum, knoflook, olie en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel het kruidenmengsel over de zalm en druk stevig aan.
5. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en bak in de oven in circa 15 minuten gaar.
6. Serveer de zalm eventueel met partjes citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
340 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie