
Zalm met rösti en spinazie
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
450 gram röstirondjes
1 stuk paprikamix
1 stuk komkommer
150 gram maïskorrels
540 gram zalmfilets
1 stuk limoen
1 bosje bieslook
500 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bereid de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprikamix en de komkommer in reepjes en laat de maïs uitlekken. Meng de groenten door elkaar.
4. Doe de zalm in een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.
5. Pers een halve limoen en meng door de spinazie. Breng op smaak met olijfolie en peper.
6. Verdeel de spinazie over de borden. Leg de zalm er bovenop en garneer met wat bieslook.
Leg de groenten en rosti ernaast.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2567 Kj
Calorieën
610 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
39 gram