

Zalm met spinazie en paprika roomsaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
11.53 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Plus olijfolie mild
1 stuk Paprikamix
2 stuks Knoflook
400 gram Spinazie
200 gram Roomkaas
150 ml Slagroom
60 gram Reggiano
4 stuks Zalmfilet
Bereidingswijze
1. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de in blokjes gesneden paprika en fijngehakte knoflook aan tot de paprika zacht is. Voeg de spinazie toe en bak deze mee tot deze geslonken is.
2. Voeg de roomkaas, slagroom en Parmezaanse kaas toe en meng door, breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen totdat de saus is ingekookt.
3. Verhit intussen in een andere pan de overige zonnebloemolie. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot de zalm de gewenste gaarheid heeft.
4. Verdeel de roomsaus over 4 borden en leg de zalm bovenop. Dien direct op.
Meer recepten in de categorie