Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm met spinazie en paprika roomsaus

Zalm met spinazie en paprika roomsaus

Ingrediënten

  • 2 eetlepel Plus olijfolie mild
  • 1 stuk Paprikamix
  • 2 stuks Knoflook, fijngehakt
  • 400 gram Spinazie
  • 200 gram Roomkaas
  • 150 ml Slagroom
  • 60 gram Reggiano
  • 4 stuks Zalmfilet
Zalm met spinazie en paprika roomsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de in blokjes gesneden paprika en fijngehakte knoflook aan tot de paprika zacht is. Voeg de spinazie toe en bak deze mee tot deze geslonken is.
  2. 2. Voeg de roomkaas, slagroom en Parmezaanse kaas toe en meng door, breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen totdat de saus is ingekookt.
  3. 3. Verhit intussen in een andere pan de overige zonnebloemolie. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot de zalm de gewenste gaarheid heeft.
  4. 4. Verdeel de roomsaus over 4 borden en leg de zalm bovenop. Dien direct op.

    Voedingswaarde

  • Kcal 393
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 3 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 2