
Zalm met teriyaki-glaze
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 g zalmfilet
4 el sojasaus
1 el vloeibare honing
1 el sesamolie
4 lente-uitjes
100 g edamame bonen (Bonduelle, 2x 80 gram)
100 g taugé
1 el sesamzaad
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de zalm droog met keukenpapier en leg in een ovenschaal. Meng de sojasaus met de honing en de sesamolie en bestrijk de zalm ermee. Bak de zalm in het midden van de oven in ca. 10 min. bijna gaar.
Snijd ondertussen de lente-uitjes in schuine ringetjes. Verdeel de lente-ui met de edamame, taugé en het sesamzaad over de zalm.
Variatietip!
Lekker met de gegrilde venkelsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
32 gram