Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm met teriyaki-glaze

Zalm met teriyaki-glaze

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet
  • 4 el sojasaus
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el sesamolie
  • 4 lente-uitjes
  • 100 g edamame bonen (Bonduelle, 2x 80 gram)
  • 100 g taugé
  • 1 el sesamzaad
Zalm met teriyaki-glaze product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de zalm droog met keukenpapier en leg in een ovenschaal. Meng de sojasaus met de honing en de sesamolie en bestrijk de zalm ermee. Bak de zalm in het midden van de oven in ca. 10 min. bijna gaar.
  2. Snijd ondertussen de lente-uitjes in schuine ringetjes. Verdeel de lente-ui met de edamame, taugé en het sesamzaad over de zalm.

Variatie

Lekker met de gegrilde venkelsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 400
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 6 g
  • Vet 27 g