
Zalm met verse pasta en romige dille saus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 gram zalmfilets
350 gram tagliatelle (pasta)
1 eetlepel dille (gedroogd)
100 ml droge witte wijn
450 gram groene asperges
200 ml slagroom
250 gram cherrytomaten
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteindes van de asperges en snijd in 3 gelijke delen. Halveer de cherrytomaten.
2. Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Besprenkel de zalm met olijfolie. Verhit een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en trek met een vork uit elkaar.
4. Roerbak de asperges in dezelfde pan tot ze mooi bruin kleuren en schep uit de pan.
5. Doe de slagroom, de dille en de witte wijn in een grote hapjespan en verwarm het geheel een paar minuten. Voeg de tagliatelle, de asperges en de cherrytomaten toe en verwarm nog 5 minuten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3287 Kj
Calorieën
783 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
41 gram