
Zalm-spinazie-ovenschotel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
10 gram tijm (blaadjes gerist, 4 takjes apart)
600 gram spinazie
220 gram zwarte olijven (afgespoeld, uitgelekt, zonder pit)
2 blikken linzen (afgespoeld, uitgelekt, à 400 g)
1 fles passata basilicum (690 gram)
500 gram zalmfilets (in 4 stukken)
1 citroen (schoongeboend, in 4 plakken)
200 gram cherrytomaatjes (mini)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, tijmblaadjes, zout en peper 5 min. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken. Voeg de olijven, linzen en passata toe en verwarm tot alles heet is. Breng op smaak met zout en peper.
2. Dep intussen de zalm droog en bestrooi met zout en peper. Leg op elk stuk vis een takje tijm en een schijfje citroen.
3. Schep de saus in de ovenschaal, leg de zalm erin en de tomaatjes eromheen. Bak 15 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
518 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
43 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie