Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm temaki's met een frisse limoen-sesam salade

Zalm temaki's met een frisse limoen-sesam salade

Ingrediënten

  • 400 gram zalmfilets
  • 2 stuks avocado's
  • 300 g sushi
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk rode kool
  • 75 gram veldsla
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 20 gram bieslook
  • 1 stuk rode ui
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 stuk limoen
  • 2 cm gember
Zalm temaki's met een frisse limoen-sesam salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes, de avocado in plakken en pers het sap uit de limoen. Rasp de gember, hak de bieslook fijn en schaaf de komkommer in flinterdunne plakken.
  2. Kook de sushi-rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat iets afkoelen en breng op smaak met de helft van de rijstazijn en de suiker.
  3. Meng de sojasaus met de gember en de overgebleven rijstazijn.
  4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de zalmfilets 1 minuut aan. Schenk er 1 theelepel sojasausdressing overheen en draai de filets om. Schep er nog 1 theelepel dressing overheen en bak 1 minuut. Haal van het vuur en snijd in reepjes.
  5. Knip de nori-vellen doormidden. Pak 1 vel en bedek de rechterhelft met een laag rijst van 1 cm dik. Leg hier 2 plakken avocado, 4 reepjes rode kool, 2 plakken komkommer en een reep zalm bovenop. Sluit af met wat bieslook en rol de nori diagonaal op als een puntzakje. Gebruik eventueel wat rijstazijn om de temaki goed dicht te plakken. Herhaal deze stap met de overige nori-vellen.
  6. Meng de sesamolie met het limoensap tot een frisse dressing. Meng vervolgens de overgebleven rode kool met de rode ui, de komkommer, de veldsla en de dressing tot een frisse salade.
  7. Verdeel de temaki’s over de borden, serveer met de frisse salade en de overgebleven sojasausdressing en garneer met de bieslook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 586
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 75 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 9