
Zalm temaki's met een frisse limoen-sesam salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram zalmfilets
2 stuks avocado's
300 g sushi
1 stuk komkommer
1 stuk rode kool
75 gram veldsla
1 eetlepel witte basterdsuiker
20 gram bieslook
1 stuk rode ui
2 eetlepels sesamolie
1 stuk limoen
2 cm gember
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes, de avocado in plakken en pers het sap uit de limoen. Rasp de gember, hak de bieslook fijn en schaaf de komkommer in flinterdunne plakken.
2. Kook de sushi-rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat iets afkoelen en breng op smaak met de helft van de rijstazijn en de suiker.
3. Meng de sojasaus met de gember en de overgebleven rijstazijn.
4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de zalmfilets 1 minuut aan. Schenk er 1 theelepel sojasausdressing overheen en draai de filets om. Schep er nog 1 theelepel dressing overheen en bak 1 minuut. Haal van het vuur en snijd in reepjes.
5. Knip de nori-vellen doormidden. Pak 1 vel en bedek de rechterhelft met een laag rijst van 1 cm dik. Leg hier 2 plakken avocado, 4 reepjes rode kool, 2 plakken komkommer en een reep zalm bovenop. Sluit af met wat bieslook en rol de nori diagonaal op als een puntzakje. Gebruik eventueel wat rijstazijn om de temaki goed dicht te plakken. Herhaal deze stap met de overige nori-vellen.
6. Meng de sesamolie met het limoensap tot een frisse dressing. Meng vervolgens de overgebleven rode kool met de rode ui, de komkommer, de veldsla en de dressing tot een frisse salade.
7. Verdeel de temaki’s over de borden, serveer met de frisse salade en de overgebleven sojasausdressing en garneer met de bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2417 Kj
Calorieën
586 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
75 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
30 gram