
Zalm Teriyaki bowl
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
150 ml woksaus teriyaki-honing
400 gram champignons
400 gram tuinbonen (diepvries)
380 gram noodles
400 gram zalmfilets
2 stengels lente-uitjes
150 gram wortels
1 teentje knoflook
10 gram koriander
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook, snijd de champignons in parten, de lente-ui in schuine ringen en hak de koriander grof.
2. Bestrijk de zalmfilets elk met één eetlepel teriyaki woksaus en laat minimaal 10 minuten marineren.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons samen met de knoflook al roerend 10 minuten door. Voeg de resterende woksaus toe en bak 5 minuten. Verwijder de champignons uit de pan en bak de zalmfilets in dezelfde pan aan beide kanten in 6 minuten gaar.
4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook, kook de tuinbonen 5 minuten en spoel af met koud water.
5. Bereid de teriyaki noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Trek met twee vorken de zalm uit elkaar en verdeel samen met de noodles, de champignons, de tuinbonen en de wortel over 4 kommen, met elk een eigen gedeelte (als een soort taartje, met elke punt 1 ingrediënt). Garneer de zalm met de lente-ui en de champignons met koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2159 Kj
Calorieën
527 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
33 gram