Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm Teriyaki bowl

Zalm Teriyaki bowl

Ingrediënten

  • 150 ml woksaus teriyaki-honing
  • 400 gram champignons
  • 400 gram tuinbonen (diepvries)
  • 380 gram noodles
  • 400 gram zalmfilets
  • 2 stengels lente-uitjes
  • 150 gram wortels
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram koriander
Zalm Teriyaki bowl product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook, snijd de champignons in parten, de lente-ui in schuine ringen en hak de koriander grof.
  2. 2. Bestrijk de zalmfilets elk met één eetlepel teriyaki woksaus en laat minimaal 10 minuten marineren.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons samen met de knoflook al roerend 10 minuten door. Voeg de resterende woksaus toe en bak 5 minuten. Verwijder de champignons uit de pan en bak de zalmfilets in dezelfde pan aan beide kanten in 6 minuten gaar.
  4. 4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook, kook de tuinbonen 5 minuten en spoel af met koud water.
  5. 5. Bereid de teriyaki noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Trek met twee vorken de zalm uit elkaar en verdeel samen met de noodles, de champignons, de tuinbonen en de wortel over 4 kommen, met elk een eigen gedeelte (als een soort taartje, met elke punt 1 ingrediënt). Garneer de zalm met de lente-ui en de champignons met koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 527
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 11