
Zalm uit de oven met gestoofde prei
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 preien
50 gram roomboter
1 groentebouillon van tablet
600 gram zalmfilets (zonder huid)
1 eetlepel olijfolie
50 gram zongedroogde tomaatjes
2 blikken kikkererwten (à 400 g)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de prei in ringen van 1 cm en doe ze met de boter en 200 ml water in een pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng tegen de kook. Schep de prei om en laat 10 min. zachtjes stoven met een deksel op de pan.
3. Verdeel de zalmfilet in 4 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Vet de bodem van een ovenschaal in met de olie en leg de zalmfilets erin. Bak ze in de oven in 12-15 min. gaar.
4. Snijd de tomaatjes in reepjes en spoel de kikkererwten af onder koud stromend water. Voeg de tomaatjes en kikkererwten toe aan de prei en stoof samen nog 5 min.
5. Serveer de zalmmoten op de gestoofde prei en kikkererwten, met het stoofvocht erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
653 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
38 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
29 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie