Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm van de barbecue

Zalm van de barbecue

Ingrediënten

  • 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 3 el milde olijfolie
  • 300 g zalmfilet met huid
  • 4 vleestomaten, horizontaal in plakken gesneden
  • 1 citroen, in 4 plakken
  • 4 kleine ciabatta’s
  • Italiaanse salade (kant­en­klaar)
  • EXTRA barbecue
Zalm van de barbecue product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Gebruik de directe grillmethode.
  2. Meng de rozemarijnblaadjes met de olie. Bestrooi de zalmfilets naar smaak met zout en smeer aan beide kanten in met de kruidenolie.
  3. Smeer de tomaat in met een beetje olie en bestrooi met peper. Smeer de citroenplakken in met een beetje kruidenolie. Snij de ciabatta’s in de lengte in tweeën en wrijf de broodjes in met de rest van de kruidenolie.
  4. Leg tomaat, zalm en citroen op de barbecue. Gril 4 min. aan beide zijden. Rooster de broodjes 1 min. aan beide zijden. Brood verbrandt snel op de barbecue, dus hou ze in de gaten.
  5. Serveer de zalm met de tomaten, de gegrilde citroen, het geroosterde ciabattabrood en de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 590
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 49 g
  • Vet 32 g