
Zalm van de barbecue
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
3 takjes rozemarijn, fijngehakt
3 el milde olijfolie
300 g zalmfilet met huid
4 vleestomaten, horizontaal in plakken gesneden
1 citroen, in 4 plakken
4 kleine ciabatta’s
Italiaanse salade (kantenklaar)
EXTRA barbecue
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan. Gebruik de directe grillmethode.
Meng de rozemarijnblaadjes met de olie. Bestrooi de zalmfilets naar smaak met zout en smeer aan beide kanten in met de kruidenolie.
Smeer de tomaat in met een beetje olie en bestrooi met peper. Smeer de citroenplakken in met een beetje kruidenolie. Snij de ciabatta’s in de lengte in tweeën en wrijf de broodjes in met de rest van de kruidenolie.
Leg tomaat, zalm en citroen op de barbecue. Gril 4 min. aan beide zijden. Rooster de broodjes 1 min. aan beide zijden. Brood verbrandt snel op de barbecue, dus hou ze in de gaten.
Serveer de zalm met de tomaten, de gegrilde citroen, het geroosterde ciabattabrood en de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
590 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
49 gram
Eiwitten
24 gram