Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm van de barbecue

Zalm van de barbecue

Zalm van de barbecue product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 3 el milde olijfolie
  • 300 g zalmfilet met huid
  • 4 vleestomaten, horizontaal in plakken gesneden
  • 1 citroen, in 4 plakken
  • 4 kleine ciabatta’s
  • Italiaanse salade (kant­en­klaar)
  • EXTRA barbecue
Bereiden
Steek de barbecue aan. Gebruik de directe grillmethode.
Meng de rozemarijnblaadjes met de olie. Bestrooi de zalmfilets naar smaak met zout en smeer aan beide kanten in met de kruidenolie.
Smeer de tomaat in met een beetje olie en bestrooi met peper. Smeer de citroenplakken in met een beetje kruidenolie. Snij de ciabatta’s in de lengte in tweeën en wrijf de broodjes in met de rest van de kruidenolie.
Leg tomaat, zalm en citroen op de barbecue. Gril 4 min. aan beide zijden. Rooster de broodjes 1 min. aan beide zijden. Brood verbrandt snel op de barbecue, dus hou ze in de gaten.
Serveer de zalm met de tomaten, de gegrilde citroen, het geroosterde ciabattabrood en de salade.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
49 g
vet
32 g
Kcal
590