
Zalm wraps met mango tomaten salsa
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
25.70 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Mango
1 stuk Rode ui
1 Halve Peper
250 gram Snoeptomaten
2 stuks Limoenen
15 gram Koriander
4 stuks Zalmfilet op huid
1 stuk Avocado
4 stuks Tortilla
100 gram Babyspinazie
Bereidingswijze
1. Schil de mango, snijd langs de pit en vervolgens in kleine blokjes. Pel en snijd de rode ui fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd fijn. Snijd de snoeptomaten door de helft.
2. Doe alles samen in een kom samen met de sap van 1 limoen en de helft van de koriander fijngesneden. Breng op smaak met zout en peper en 1 eetlepel olijfolie. Zet apart.
3. Verhit de overige eetlepel olijfolie in een anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze met de huidkant naar beneden in de hete pan. Bak 4 tot 5 minuten tot 3/4e gaar. Draai om en bak nog circa 1 minuut tot gaar.
4. Snijd ondertussen de avocado door de helft, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en prak het fijn met behulp van een vork.
5. Verwarm de tortillas kort in een koekenpan op middelhoog vuur.
6. Verdeel de avocado over de tortillas gevolgd door wat baby spinazie. Leg daarop wat van de gebakken zalm gevolgd door de mango tomaten salsa. Garneer met de overige koriander, snijd de overige limoen in parten en serveer erbij.
Meer recepten in de categorie