
Zalmburger met dille en rode ui
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
600 gram zalmfilet (zonder vel)
1 rode ui (gesnipperd)
0.5 bosjes verse dille (fijngehakt)
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel citroenrasp
0.25 komkommers (in dunne plakjes)
0.25 venkelknollen (in dunne plakjes)
1 eetlepel olijfolie
0 citroensap (naar smaak)
4 zachte witte bollen
4 eetlepels tartaarsaus
10 gram rucola
Bereidingswijze
1. Snijd of hak de zalmfilet zeer fijn, bij voorkeur in een keukenmachine.
2. Meng de gehakte zalm met de ui, dille en citroenrasp. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.
3. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
4. Meng intussen de komkommer met de venkel en breng op smaak met citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
5. Bestrijk de zalmburgers met de olie en gril ze aan beide kanten circa 2 minuten op de barbecue.
6. Snijd de broodjes open en beleg ze met de komkommer-venkelsalade. Leg een zalmburger erop, verdeel er wat tartaarsaus over en garneer met een pluk rucola. Dek af met een broodkapje. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
540 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
36 gram
Meer recepten in de categorie