
Zalmburger met remoulade
4 pers.
ca. 85 min
Ingrediënten
50 ml rodewijnazijn
50 ml water
20 gr suiker
gedroogde kruiden naar smaak
1 rode ui, in dunne parten
40 gr kappertjes, uitgelekt
40 gr cornichons augurken (pot 370 ml), uitgelekt
30 gr zilveruitjes, uitgelekt
1 sjalot
2 takjes platte peterselie
250 g mascarpone
20 gr mayonaise
1 tl dijonmosterd sap en rasp van ½ citroen
4 zalmburgers
4 hamburgerbroodjes
mayonaise naar smaak
1 kropsla, blaadjes losgehaald en gewassen
Bereidingswijze
Breng de azijn, water, suiker en gedroogde kruiden op middelhoog vuur aan de kook, draai het vuur uit en voeg de rode ui toe. Laat minimaal 1 uur marineren.
Snijd ondertussen de kappertjes, cornichons, zilveruitjes, sjalot en peterselie fijn. Meng met de mascarpone, mayonaise, mosterd en citroenrasp en -sap tot een remouladesaus. Voeg evt. extra mayonaise toe.
Grill de zalmburgers gaar op de bbq, keer regelmatig. Snijd ondertussen de broodjes open en gril ze kort op indirect vuur op de bbq.
Besmeer de onderste helft van de broodjes met mayonaise. Verdeel de kropsla erover, leg er een zalmburger op en garneer met de remoulade en gemarineerde uiparten. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie