Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmburger met remoulade

Zalmburger met remoulade

Ingrediënten

  • 50 ml rodewijnazijn
  • 50 ml water
  • 20 gr suiker
  • gedroogde kruiden naar smaak
  • 1 rode ui, in dunne parten
  • 40 gr kappertjes, uitgelekt
  • 40 gr cornichons augurken (pot 370 ml), uitgelekt
  • 30 gr zilveruitjes, uitgelekt
  • 1 sjalot
  • 2 takjes platte peterselie
  • 250 g mascarpone
  • 20 gr mayonaise
  • 1 tl dijonmosterd sap en rasp van ½ citroen
  • 4 zalmburgers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • mayonaise naar smaak
  • 1 kropsla, blaadjes losgehaald en gewassen
Zalmburger met remoulade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 85 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng de azijn, water, suiker en gedroogde kruiden op middelhoog vuur aan de kook, draai het vuur uit en voeg de rode ui toe. Laat minimaal 1 uur marineren.
  2. Snijd ondertussen de kappertjes, cornichons, zilveruitjes, sjalot en peterselie fijn. Meng met de mascarpone, mayonaise, mosterd en citroenrasp en -sap tot een remouladesaus. Voeg evt. extra mayonaise toe.
  3. Grill de zalmburgers gaar op de bbq, keer regelmatig. Snijd ondertussen de broodjes open en gril ze kort op indirect vuur op de bbq.
  4. Besmeer de onderste helft van de broodjes met mayonaise. Verdeel de kropsla erover, leg er een zalmburger op en garneer met de remoulade en gemarineerde uiparten. Serveer direct.