
Zalmburgers met avocado en venkel-spinaziesalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
34.68 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Venkel
1 stuk Kleine rode ui
1 bosje Peterselie
300 gram Spinazie
150 gram Witte kool
4 eetlepel Volle yoghurt
1 eetlepel Mayonaise
1 theelepel Citroensap
4 stuks Zalmburgers met wakame
4 stuks Volkorenbollen
1 stuk Avocado
100 gram Wakame
4 eetlepel Wasabimayonaise
Bereidingswijze
1. Halveer de venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Verwijder de schil van de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Hak de peterselieblaadjes grof.
2. Leg 2 handen spinazie apart. Meng de venkel met de ui, peterselie, witte kool, resterende spinazie, yoghurt, mayonaise en citroensap. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm de grill van de oven voor. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de zalmburgers volgens de bereidingswijze van de verpakking. Halveer de volkorenbollen en grill ze 3 minuten met het snijvlak omhoog in de oven.
4. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes en schep met een lepel uit de schil. Leg de onderkantjes van de volkorenbollen op vier borden. Leg hierop de spinazie, zalmburgers, wakame, avocadoplakjes en wasabimayonaise. Top met de bovenkantjes. Serveer de zalmburgers met de venkelsalade.
Meer recepten in de categorie