
Zalmburgers met quinoa-komkommersalade
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
300 gr quinoa (zak 350 gr)
1 komkommer
1 citroen (schoongeboend)
1 rode ui, in dunne ringen
1 tl witte wijnazijn
1 bakje dille (15 gr), fijngesneden
4 el creme fraiche
1 kropje little gem sla
2 rijpe avocado's
2 el olie
4 zalmburgers
Bereidingswijze
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten, bestrooi met een snufje zout en laat uitlekken in een vergiet.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, snijd de vrucht doormidden en pers een helft uit. Meng de ui met de witte wijnazijn. Meng de dille en het citroenrasp door de creme fraiche.
Haal de blaadjes sla los en scheur de grotere in stukken. Halveer de avocado's en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in dunne plakken en besprenkel met citroensap.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking aan beide kanten lichtbruin en gaar.
Schep de komkommer, ui en sla door de afgekoelde quinoa. Verdeel de avocado en dilleroom erover en serveer met de zalmburger.
Variatietip!
Deze burger kun je ook op de BBQ bereiden!