Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmburgers met quinoa-komkommersalade

Zalmburgers met quinoa-komkommersalade

Ingrediënten

  • 300 gr quinoa (zak 350 gr)1 komkommer
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 bakje dille (15 gr), fijngesneden
  • 4 el crème fraîche
  • 1 kropje little gem sla
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 el olie
  • 4 zalmburgers
Zalmburgers met quinoa-komkommersalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten, bestrooi met een snufje zout en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, snijd de vrucht doormidden en pers een helft uit. Meng de ui met de witte wijnazijn. Meng de dille en het citroenrasp door de crème fraîche.
  3. Haal de blaadjes sla los en scheur de grotere in stukken. Halveer de avocado’s en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in dunne plakken en besprenkel met citroensap.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking aan beide kanten lichtbruin en gaar.
  5. Schep de komkommer, ui en sla door de afgekoelde quinoa. Verdeel de avocado en dilleroom erover en serveer met de zalmburger.