
Zalmfilet met Italiaanse kruidenkorst en pasta met Italiaanse roerbakgroente
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 zalmfilet zonder huid
100 gram amandelen
1 bakje verse Italiaanse kruiden
300 gram volkoren penne
600 gram Italiaanse roerbakgroenten
2 eetlepels pesto
4 takjes verse basilicum
1 scheutje olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden met de grillstand aan.
2. Ris en pluk de Italiaanse kruiden en doe deze samen met de amandelen in de keukenmachine. Voeg een druppeltje olijfolie toe en draai tot een pasta. Blijft de massa te dik om te kunnen draaien, voeg dan nog wat olie toe. Kruid met zout en peper.
3. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en smeer er een mooie laag van de kruidenpasta op.
4. Plaats in de oven en laat in ongeveer 10-15 minuten gratineren en net gaar worden.
5. Breng ondertussen een pan met water en een flinke snuf zout aan de kook en kook er de pasta al dente in volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
6. Roerbak de groente in een hapjespan in een scheutje olijfolie en kruid rijkelijk met versgemalen peper, een snufje zout en de pesto.
7. Voeg de pasta toe en schep goed om.
8. Dresseer de pasta in diepe borden en leg er de gegratineerde zalm op. Garneer met de verse basilicum.
Meer recepten in de categorie