
Zalmfilet met kruidenrub en auberginesjaslieks
Bijgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 aubergine
1 rode paprika
2 rode uien
8 plakjes gerookt ontbijtspek
6 el PLUS olijfolie
1 PLUS zalmfilet met kruidenrub in aluschaal (250 g)
1 teen knoflook
2 takjes peterselie
Keukenmateriaal: 8 spiesen
Bereidingswijze
Snijd de aubergine, paprika en rode ui in blokjes van gelijke dikte van ongeveer 2 cm. Snijd het spek in reepjes van 2 cm. Rijg de groenten met het spek aan de spiesen. Bestrijk ze rondom met 2 el olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Gril de auberginesjaslieks op de hete barbecue in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Gril ook de zalmfilet volgens de aanwijzingen op de verpakking op de barbecue.
Pers de knoflook boven de resterende 4 el olijfolie. Hak de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie door de knoflookolie.
Leg de auberginesjaslieks op een schaal. Verdeel er de knoflookolie met de peterselie over. Bestrooi met de rest van de peterselie en peper en zout naar smaak.
Variatietip
Rijg ook nog wat cherrytomaten aan de sjaslieks.