
Zalmfilet met romige risotto en rucola
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
1 stuk PLUS Gesneden verspakket risotto champignon
4 eetlepels PLUS Olijfolie
500 gram PLUS Zalmfilet met huid
125 gram PLUS Creme fraiche
50 gram PLUS Luxe sla rucola
Bereidingswijze
1. Los de bouillon (verspakket) op in 400 ml kokend water.
2. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan. Bak de groentemix 3 min. Voeg de rijst en bouillon toe. Kook de rijst afgedekt in 20 min. gaar. Snijd de tomaatjes in kwarten.
3. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de zalm op de huidkant in 3 min. knapperig. Keer de vis en bak nog 2-3 min., tot de zalm rosé of net gaar is.
4. Voeg de tomaatjes en helft van de kaas toe aan de risotto. Verwarm nog 2 min. Schep van het vuur de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
5. Schep de risotto in 4 diepe borden. Leg de zalm erop en garneer met rucola en de rest van de kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
591 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
34 gram
Zout
1.10 gram