
Zalmfilet met sinaasappelvinaigrette, broccoli en geroosterde aardappeltjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
35.82 voor 4 pers.
Ingrediënten
900 gram Kruimige aardappels voorgekookt
6 eetlepel Olijfolie extra vergine
1 stuk Perssinaasappel
2 eetlepel Honing
2 theelepel Citroensap
500 gram Broccoli
550 gram Zalmfilet
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de aardappels met twee eetlepels olijfolie en een snuf zout. Verdeel over een bakplaat en rooster de aardappels in 25-30 minuten goudbruin en krokant.
2. Meng ondertussen twee eetlepels olijfolie met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de honing en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de broccoli in 5-10 minuten beetgaar, afhankelijk van de grootte van de roosjes. Snijd de zalmfilet in vier moten. Verwarm een koekenpan met de resterende olijfolie en bak hierin de zalm goudbruin en rosé vanbinnen.
4. Serveer de geroosterde aardappels met de broccoli en de zalm. Garneer de zalm met de sinaasappelvinaigrette.
Meer recepten in de categorie