
Zalmfilet met wittewijnsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
1 stuk sjalotje
125 milliliter PLUS Huiswijn Wit droog
200 milliliter Melkan Houdbare slagroom
400 gram PLUS Broccoliroosjes
500 gram PLUS Zalmfilet met huid
3 eetlepels PLUS Olijfolie
Bereidingswijze
1. Snipper het sjalotje fijn. Kook in een steelpan het sjalotje en de wijn op een hoge stand tot 1/3 in. Schenk de slagroom erbij en kook nog 4-5 min. tot de gewenste sausdikte. Houd de saus op een lage stand warm.
2. Kook intussen de broccoli in water met zout in 6 min. beetgaar.
3. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de zalmfilet op de huid op een hoge stand in 3 min. knapperig. Keer de vis en bak op een middelhoge stand nog 2-3 min., tot de zalm vanbinnen rosé of naar wens net gaar is.
4. Leg de zalmfilets op 4 borden. Verdeel de wittewijnsaus over de zalm en schep de broccoli erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
447 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
3 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
29 gram
Zout
0.20 gram
Meer recepten in de categorie