Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Langzaam gegaarde zalmfilet uit de oven met limoen, korianderdressing

Langzaam gegaarde zalmfilet uit de oven met limoen, korianderdressing

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 550 g wilde zalmfilet (MSC)
  • 1 citroen
  • 1 bosje koriander
  • 2 el mayonaise
  • 1 el magere yoghurt
  • 2 tl limoensap
  • 2 tl wasabi
Langzaam gegaarde zalmfilet uit de oven met limoen, korianderdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Pel de knoflook en snijd de ui in dunne ringen en plakjes. Verdeel over de ovenschaal. Wrijf de zalm in met een beetje olijfolie en leg op de uienringen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in plakken en leg deze op de zalm. Gaar in ongeveer 15 minuten in de oven. Doe de mayonaise, yoghurt, limoensap en wasabi in een hakmolentje en meng fijn. Haal de zalm uit de oven, laat iets rusten en leg op een mooie plank of schaal. Verdeel met een lepeltje de dressing in sliertjes over de zalm en garneer met korianderblaadjes.