
Langzaam gegaarde zalmfilet uit de oven met limoen, korianderdressing
4 pers.
ca. 20 min
Overig
Ingrediënten
1 rode ui
3 tenen knoflook
550 g wilde zalmfilet (MSC)
1 citroen
1 bosje koriander
2 el mayonaise
1 el magere yoghurt
2 tl limoensap
2 tl wasabi
Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
2. Pel de knoflook en snijd de ui in dunne ringen en plakjes. Verdeel over de ovenschaal.
3. Wrijf de zalm in met een beetje olijfolie en leg op de uienringen. Breng op smaak met peper en zout.
4. Snijd de citroen in plakken en leg deze op de zalm. Gaar in ongeveer 15 minuten in de oven.
5. Doe de mayonaise, yoghurt, limoensap en wasabi in een hakmolentje en meng fijn.
6. Haal de zalm uit de oven, laat iets rusten en leg op een mooie plank of schaal.
7. Verdeel met een lepeltje de dressing in sliertjes over de zalm en garneer met korianderblaadjes.