Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Langzaam gegaarde zalmfilet uit de oven met limoen, korianderdressing

Langzaam gegaarde zalmfilet uit de oven met limoen, korianderdressing

Langzaam gegaarde zalmfilet uit de oven met limoen, korianderdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 550 g zalmfilet
  • 1 citroen
  • 1 bosje koriander
  • 2 el mayonaise
  • 1 el magere yoghurt
  • 2 tl limoensap
  • 2 tl wasabi
Bereidingsvideo
Bereiden
Verwarm je oven voor op 180 graden. Pel de knoflook en snijd de ui in dunne ringen en plakjes. Verdeel over de ovenschaal. Wrijf de zalm in met een beetje olijfolie en leg op de uienringen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in plakken en leg deze op de zalm. Gaar in ongeveer 15 minuten in de oven. Doe de mayonaise, yoghurt, limoensap en wasabi in een hakmolentje en meng fijn. Haal de zalm uit de oven, laat iets rusten en leg op een mooie plank of schaal. Verdeel met een lepeltje de dressing in sliertjes over de zalm en garneer met korianderblaadjes.