
Zalmkoekjes met mosterdmayonaise
Voorgerecht
8 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
200 gram rode zalm (schoongemaakt, blikje)
2 sjalotjes (gesnipperd)
2 stengels bleekselderij (fijngehakt)
1 lente-/bosui (in smalle ringen)
200 gram broodkruim
1 ei (losgeklopt)
125 milliliter crème fraîche
1 eetlepel bloem
4 eetlepels olijfolie
1 eidooier
1 eetlepel grove mosterd
1 citroen (rasp en sap)
400 milliliter zonnebloemolie
Bereidingswijze
1. Meng de zalm met de sjalotjes, bleekselderij, bosui, de helft van het broodkruim, het ei, de crème fraîche en de bloem. Breng op smaak met zout en peper.
2. Vorm er 8 balletjes van en druk ze plat. Haal door de rest van het broodkruim en druk dit een beetje vast.
3. Zet de koekjes eventueel even in de koelkast zodat ze iets steviger worden.
4. Maak intussen de mosterdmayonaise. Klop in een keukenmachine of met een staafmixer de eidooier, mosterd, citroensap en -rasp door elkaar.
5. Giet er al kloppend de zonnebloemolie in een dun straaltje bij tot de mayonaise dik genoeg is.
6. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalmkoekjes 2-3 minuten per kant.
7. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de mosterdmayonaise.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie