
Zalmkoekjes met yoghurtdip
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
Ingrediënten
Staafmixer met hakmolen
250 g zalmfilet met huid
1 sjalot
3 takjes dille
2 eieren
5 el zelfrijzend bakmeel
1 takje peterselie
1 tl kappertjes
2 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
1 citroen
3 el olijfolie
Bereidingswijze
Trek of snijd voorzichtig de huid van de zalmfilet en snijd de zalm in blokjes. Snipper de sjalot grof.
Hak in een hakmolen de zalmfilet samen met de sjalot, twee takjes dille en de eieren fijn. Schep het mengsel in een kom en meng het bakmeel erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de peterselie en kappertjes fijn. Meng de yoghurt, mayonaise, peterselie en kappertjes tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de citroen in partjes.
Verhit olijfolie in een koekenpan. Schep met de helft van het beslag acht kleine bergjes in de pan en druk ze iets plat met een vochtige lepel. Bak de koekjes in ongeveer zes minuten goudbruin en gaar, keer halverwege. Houd ze onder een deksel warm en bak op dezelfde manier de rest van het beslag.
Leg de zalmkoekjes op een schaal, garneer met het laatste takje dille en serveer met de yoghurtdip en partjes citroen.
Tip
Geen hakmolen? Hak alles dan heel fijn met de hand en meng goed.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
236 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
6 gram
Waarvan suikers
1 gram
Eiwitten
18 gram
Zout
0.35 gram