
Zalmlasagne met broccoli
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
1 stronk broccoli
250 gram verse zalm
1 bol Fresca d'Oro mozzarella
50 gram pijnboompitjes
1 pak Honig lasagnebladen Verde
100 gram ongezouten roomboter
100 gram bloem
500 milliliter melk
0.5 blokjes Maggi groentebouillon minder zout
0.5 gram versgemalen peper
0.5 gram nootmuskaat
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C, of 180 °C voor een heteluchtoven.
2. Snijd de broccoli in grove roosjes en roerbak deze 5 minuten op middelhoog vuur.
3. Snijd de verse zalm en de mozzarella in dunne plakjes en rooster de pijnboompitjes tot ze lichtbruin zijn.
4. Let op! Pijnboompitjes verbranden snel, blijf dus continu roeren en zet het vuur niet te hoog.
5. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje, maar zorg dat deze niet bruin kleurt.
6. Voeg de bloem aan het pannetje toe en laat dit langzaam garen maar blijf in de tussentijd roeren.
7. Meng nu beetje voor beetje de koude melk door het warme mengsel, verkruimel vervolgens het bouillonblokje en de nootmuskaat door de bechamelsaus.
8. Bouw de laagjes van de lasagne op in de ovenschaal, maar begin met een laagje saus. Leg daar de lasagnebladen op, daarop de broccoli en leg vervolgens daarop de zalmreepjes.
9. Eindig met de pijnboompitjes en begin weer met de bechamelsaus. Herhaal dit proces 3 maal en eindig met de plakjes mozzarella.
10. Laat het gerecht 30 minuten gaar worden in het midden van de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
760 kcal
Vetten
43 gram
Koolhydraten
54 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
37 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie