
Zalmlasagne met courgette, spinazie en roomkaas
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram gerookte zalmfilets
1 handje pistachenoten
2 eetlepels Heksenkaas
3 stuks courgettes
150 gram ricotta
1 teentje knoflook
300 gram verse spinazie
1 stuk ui
50 gram geraspte kaas
250 gram volkoren lasagne
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Hak de pistachenootjes grof.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak mee tot het geslonken is.
3. Maak met een kaasschaaf dunne plakken courgette. Meng de Heks’nkaas met de ricotta.
4. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel een aantal courgetteplakken over de bodem van de ovenschaal, volg met een kwart van de zalm, een kwart van de spinazie, een laagje ricotta en de lasagne vellen. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn en er mooie lagen ontstaan. Eindig met een laag geraspte kaas en grof gehakte pistachenootjes.
5. Plaats de ovenschaal 25 - 30 minuten in de oven. Verdeel vervolgens de stukken lasagne over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2317 Kj
Calorieën
549 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
34 gram