Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmlasagne met courgette, spinazie en roomkaas

Zalmlasagne met courgette, spinazie en roomkaas

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalmfilets
  • 1 handje pistachenoten
  • 2 eetlepels Heksenkaas
  • 3 stuks courgettes
  • 150 gram ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 stuk ui
  • 50 gram geraspte kaas
  • 250 gram volkoren lasagne
Zalmlasagne met courgette, spinazie en roomkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Hak de pistachenootjes grof.
  2. 2. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak mee tot het geslonken is.
  3. 3. Maak met een kaasschaaf dunne plakken courgette. Meng de Heks’nkaas met de ricotta.
  4. 4. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel een aantal courgetteplakken over de bodem van de ovenschaal, volg met een kwart van de zalm, een kwart van de spinazie, een laagje ricotta en de lasagne vellen. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn en er mooie lagen ontstaan. Eindig met een laag geraspte kaas en grof gehakte pistachenootjes.
  5. 5. Plaats de ovenschaal 25 - 30 minuten in de oven. Verdeel vervolgens de stukken lasagne over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 549
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 55 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 11