
Zalmpakketjes met chorizo
4 pers.
ca. 30 min
Spaans
Ingrediënten
2 rode uien, in smalle ringen
300 g zalmfilet
75 g chorizo, in reepjes (PLUS, Puur van smaak)
8 takjes peterselie
30 g roomboter
1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd (250 g, Bio+)
100 ml rosé wijn (PLUS)
1 rustiek stokbrood spelt, gesneden (PLUS, Korenlanders Rustiek)
Extra: aluminiumfolie
Bereidingswijze
Scheur 8 stukjes aluminiumfolie van 30 centimeter af. Leg 4 stukjes aluminiumfolie op het aanrecht. Verdeel de helft van de uien over het midden van het folie. Leg de zalmfilets erop, bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de chorizoreepjes erover en leg op elk pakketje 2 takjes peterselie. Verdeel de boter, tomaat en de andere helft van de uien over de vis.
Dek elk pakketje af met de resterende folie. Rol 3 kanten strak op tot een zakje. Schenk de wijn erin en vouw alle zijkanten goed strak dicht.
Leg de pakketjes op de barbecue en sluit het deksel. In circa 8 minuten is de zalm gaar. Hij mag nog rosé zijn vanbinnen.
Leg de zalmpakketjes op 4 borden serveer met sneetjes speltstokbrood.
Variatietip!
Liever geen vlees? Maak dit gerechtje dan met wokblokjes zalm-knoflook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
470 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
37 gram
Eiwitten
25 gram