
Zalmroerbak met broccoli en paprika
2 pers.
ca. 25 min
Overig
Ingrediënten
250 g broccoli, in roosjes
1 citroen
2 eetl. roerbakolie of arachideolie
250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in repen
zout
versgemalen peper
2 cm gemberwortel, geschild en gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
1 rode ui, in partjes
1 gele paprika, zonder zaadjes, in reepjes
2 eetl. sojasaus
1 eetl. sesamzaadjes
1 lente-/bosuitje, in ringetjes
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de vis­repen met citroenrasp 2-3 minuten op een hoge stand. Bestrooi de zalm met zout en peper, schep de vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gember, knoflook, ui en paprika 3-4 minuten. Schep de broccoliroosjes erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de vis, het citroensap en de sojasaus toe en verwarm even. Serveer het gerecht bestrooid met sesamzaad (eventueel geroosterd in een droge hete koekenpan) en bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
36 gram
Koolhydraten
16 gram
Eiwitten
32 gram