Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmroerbak met broccoli en paprika

Zalmroerbak met broccoli en paprika

Ingrediënten

  • 250 g broccoli, in roosjes
  • 1 citroen
  • 2 eetl. roerbakolie of arachideolie
  • 250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in repen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 cm gemberwortel, geschild en gehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 rode ui, in partjes
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes, in reepjes
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. sesamzaadjes
  • 1 lente-/bosuitje, in ringetjes
Zalmroerbak met broccoli en paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Voorbereiden

  1. Kook de broccoli 4 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 Watt), giet af en spoel er koud water over. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit.

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de vis­repen met citroenrasp 2-3 minuten op een hoge stand. Bestrooi de zalm met zout en peper, schep de vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gember, knoflook, ui en paprika 3-4 minuten. Schep de broccoliroosjes erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de vis, het citroensap en de sojasaus toe en verwarm even. Serveer het gerecht bestrooid met sesamzaad (eventueel geroosterd in een droge hete koekenpan) en bosui.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 16 g
  • Vet 36 g