In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmroerbak met broccoli en paprika

Zalmroerbak met broccoli en paprika

Zalmroerbak met broccoli en paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g broccoli, in roosjes
  • 1 citroen
  • 2 eetl. roerbakolie of arachideolie
  • 250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in repen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 cm gemberwortel, geschild en gehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 rode ui, in partjes
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes, in reepjes
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. sesamzaadjes
  • 1 lente-/bosuitje, in ringetjes
Voorbereiden
Kook de broccoli 4 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 Watt), giet af en spoel er koud water over. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit.
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de vis­repen met citroenrasp 2-3 minuten op een hoge stand. Bestrooi de zalm met zout en peper, schep de vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gember, knoflook, ui en paprika 3-4 minuten. Schep de broccoliroosjes erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de vis, het citroensap en de sojasaus toe en verwarm even. Serveer het gerecht bestrooid met sesamzaad (eventueel geroosterd in een droge hete koekenpan) en bosui.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
16 g
vet
36 g
Kcal
515