
Zalmscones met mierikswortel
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Engels
Ingrediënten
400 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram boter (in blokjes)
2 eieren
3 eetlepels melk
2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
100 gram gerookte zalm (zeer fijngesneden)
0 bloem (om te bestuiven)
4 eetlepels roomkaas
Bereidingswijze
1. Meng het bakmeel met de boter tot een kruimelig deeg, bij voorkeur met een mixer met deeghaken. Voeg de eieren, melk, mierikswortel en zalm toe. Kneed verder met de hand tot een stevig deeg en verpak in folie. Laat het deeg in de koelkast circa 30 minuten rusten.
2. Verwarm de oven voor op 200ºC.
3. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot circa 2 cm dik. Steek er cirkels uit of snijd in gelijke vierkanten.
4. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk ze met melk. Bak de scones in de oven in circa 20 minuten gaar. Serveer warm met de roomkaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
670 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
73 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
21 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie