
Zalmtaco’s met kruiden-bloemkoolrijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
34.28 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Bloemkool
1 bosje Peterselie
1 bosje Koriander
1 bosje Basilicum
1 stuk Limoen
500 gram Zalmfilet
3 eetlepel Picadillokruiden
1 stuk Groene jalapeño peper
1 stuk Sjalot
2 stuks Little gem
8 stuks Kleine bloemtortilla's
125 gram Zure room
Bereidingswijze
1. Snijd de bloemkool in grove stukken en hak in een keukenmachine of met een koksmes fijn tot de grootte van rijstkorrels. Hak zowel de blaadjes als de steeltjes van de kruiden fijn in een keukenmachine of met een koksmes. Meng met de bloemkoolrijst, breng op smaak met peper, zout en twee eetlepels olijfolie. Rasp de limoen en meng de limoenrasp door de bloemkoolrijst. Zet apart.
2. Verwijder eventueel de huid van de zalm met een scherp mes en snijd in langwerpige stukjes. Bedek de zalm met de picadillokruiden. Verwarm een koekenpan op laag tot middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en bak hierin de zalm aan alle kanten goudbruin. Zorg dat de binnenkant nog een klein beetje roze blijft.
3. Snijd ondertussen de limoen in partjes en hak de peper fijn. Snijd de sjalot in flinterdunne ringen. Verwijder de buitenste bladeren van de little gems en haal de blaadjes los van elkaar. Verwarm de tortilla’s.
4. Vul de tortilla’s met de sla, sjalotringen, een lepeltje zure room, stukjes zalm en bloemkoolrijst. Top met de jalapenopeper en serveer met de limoenpartjes.
Meer recepten in de categorie