
Zalmtaco’s met venkelslaw en dille
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
38.36 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 sneetjes Licht meerzaden of wit brood
50 gram Tarwebloem
2 stuks Eieren
500 gram Zalmfilet
2 stuks Venkel
200 gram Spitskool
2 eetlepel Volle yoghurt
2 eetlepel Mayonaise
1 bosje Dille
1 stuk Citroen
2 stuks Avocado
12 stuks Kleine bloemtortilla's
2 eetlepel Ingelegde jalapenopeper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de korsten van het brood en leg weg. Deze heb je niet meer nodig. Hak het zachte deel van het brood heel fijn en leg op een bord. Breng op smaak met flink zout en peper, en meng goed. Verdeel de bloem over een tweede bord en kluts de eieren los in een ruim schaaltje of diep bord.
2. Verwijder indien nodig de huid van de zalm met een scherp mes. Halveer de zalmfilets in de lengte en snijd elke helft in twee of drie stukken. Haal de zalmnuggets door de bloem, het geklutste ei en tot slot het broodkruim. Leg de gepaneerde nuggets op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 8-10 minuten goudbruin de oven.
3. Halveer ondertussen de venkelknollen en verwijder de harde kernen. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes en meng met de spitskool, yoghurt en mayonaise. Hak de dille fijn en voeg toe. Breng de venkelslaw op smaak met peper, zout en citroensap.
4. Verwijder de schil en pitten van de avocado’s. Prak het vruchtvlees met een vork en breng op smaak met zout en peper. Snijd de rest van de citroen in partjes. Verwarm de taco’s in een droge pan of magnetron. Beleg met de avocadopuree, venkelslaw en zalmnuggets. Top met de ingelegde jalapeno en serveer met de citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie