
Zeebaars met gewokte groenten en noodles
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
350 g zeebaarsen
500 gram sperziebonen
1 stuk broccoli
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
3 cm gember
1 stuk rode peper
3 eetlepels sojasaus
1 stuk limoen
1 eetlepel sesamolie
500 gram woknoedels
20 gram koriander
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in partjes en pel en pers de knoflook. Rasp de gember fijn en snijd de rode peper in schuine ringen. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd de broccoli in roosjes. Hak de koriander fijn.
2. Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli en de sperziebonen 5 minuten.
4. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok- of hapjespan en bak de ui, de knoflook, de gember en de rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en de sperziebonen toe en wok 2 minuten. Giet de sojasaus en de sesamolie erbij en verwarm nog 3 minuten. Roer tot slot 2/3 van de koriander erdoor.
5. Smeer de zeebaars in met olie en bak eerst op de huid 4 minuten en op de andere kant 3 minuten. Rasp de schil van een halve limoen, verdeel over de vis en breng op smaak met versgemalen peper.
6. Verdeel de noodles, de gewokte groenten en de zeebaars over de borden en garneer met de overige koriander en een partje limoen.
Tip: Voeg sesamzaadjes toe aan de zeebaars voor een Aziatische twist.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1757 Kj
Calorieën
419 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
32 gram