
Zeeuwse mosselen 'en papilotte'
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
250 gram Zeeuwse mosselen
2 eetlepels rode uien (gesnipperd)
2 eetlepels prei (fijngesneden)
2 eetlepels venkel (fijngesneden)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
50 gram boter
50 milliliter witte wijn
1 ei (losgeklopt)
0 peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de mosselen in ruim koud water en verwijder eventueel zeepokken en kapotte mosselen.
2. Neem 2 gelijke delen bakpapier ter grootte van ongeveer een vel A4 papier. Leg op één zijde van het bakpapier de gesneden groenten. Schep hier de mosselen op met de boter en de witte wijn, strooi of draai er wat peper overheen.
3. Strijk de randen van het bakpapier in met het losgeklopte eimengsel. Leg nu de tweede zijde bovenop de andere en zorg dat er voldoende ruimte tussen de mosselen en het bakpapier zit, omdat ze nog open gestoomd moeten worden. Vouw voor de zekerheid de randen nog 2 keer om naar binnen.
4. Leg het pakketje in de warme oven totdat alle mosselen open gestoomd zijn. Dit duurt circa 7 à 8 minuten.
5. Serveer het pakketje direct. Eet de mosselen uit het papier of schep ze op een bord.
Meer recepten in de categorie