Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zeeuwse oesters met 2 vinaigrettes

Zeeuwse oesters met 2 vinaigrettes

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 citroen + extra voor serveren (optioneel)
  • 1 takje peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 2 manden Zeeuwse oesters (à 6 stuks, met mes)
Zeeuwse oesters met 2 vinaigrettes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Maak eerst de vinaigrettes: snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Meng de helft met de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper. Pers de citroen uit en meng de rest van de sjalot met 3 eetlepels citroensap. Hak de peterselie zo fijn mogelijk en roer erdoor. Breng ook op smaak met peper.
  2. 2 Wikkel je linkerhand (als je rechtshandig bent) in een stevige keukendoek. Leg een oester met de vlakke kant naar boven met het scharnier naar je toe in de keukendoek. Zet de punt van het oestermes in het scharnier en wrik rustig met een draaiende beweging met je pols. Je voelt als de oester zich opent, duw dan voorzichtig het mes verder in de schelp. Snijd de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Haal de bovenkant van de schelp, snijd de oester voorzichtig los van de schelp en verwijder eventuele stukjes gruis. Maak zo alle oesters open.
  3. 3 Serveer de oesters met de twee soorten vinaigrettes en evt. met extra partjes citroen. Maar gebruik vooral niet te veel vinaigrette want dan proef je bijna geen oester meer.

    Voedingswaarde

  • Kcal 52
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 3 g
  • Vet 3 g