
Zelf gehaktballen maken
Ingrediënten
Gehakt
Paneermeel
Ei
Zout
Peper
Bereidingswijze
Gebruik als basis paneermeel, peper, zout, een ei en gehakt en meng deze ingrediënten. Voor extra smeuïge ballen voeg je nog wat mosterd, ui en Provençaalse kruiden toe. Mengsel gereed? Maak er dan mooie ronde ballen van met een doorsnede van ongeveer 7 centimeter.
Gehaktbal bakken
Verhit een koekenpan met boter en bak hierin de ballen rondom goudbruin. Voeg een klein beetje water toe en laat de ballen verder garen met een deksel op de pan, op laag vuur in ongeveer 20 minuten. Voor het lekkerste resultaat moet je de gehaktballen tijdens het garen regelmatig omdraaien.
Variatietip!
Het standaard gehaktballen recept is al heel lekker, maar er is zoveel meer mogelijk. Ben je een liefhebber van pittig eten? Voeg dan eens wat chilipoeder of cayennepeper toe. Maar wel met mate natuurlijk. Wil je de Hollandse bal een Italiaans tintje geven? Dat kan eenvoudig door wat Parmezaanse kaas, knoflook en zongedroogde tomaat aan het gehakt toe te voegen.
Gehaktballen. Veel mensen zijn er verzot op. Maar hoe maak je ze nou zelf klaar? Wij geven smakelijke tips en leggen in een korte video de basis nog eens uit. Succes!
De basis voor een lekkere gehaktbal is heel simpel. Met slechts 10 ingrediënten (dit zijn: gehakt, paneermeel, peper, zout, ei, ui, mosterd, Provençaalse kruiden, boter en water) maak je al gehaktballen om van te watertanden. In deze video zie je hoe makkelijk het is.