
Zelfgemaakt flatbread met spinazie en feta
4 pers.
ca. 85 min
Ingrediënten
250 g bloem
2 tl bakpoeder
6 g zout
220 g Griekse yoghurt + 4 el extra
1 teentje knoflook, geperst
1 el olijfolie
300 g verse spinazie
1 granaatappel
4 el Griekse yoghurt
1 citroen, schoongeboend en schil geraspt
200 g feta, verkruimeld
50 g pijnboompitten, geroosterd
evt. keukenmachine
Bereidingswijze
Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom of de keukenmachine. Voeg 220 g yoghurt en knoflook toe. Vorm een mooie bal van het deeg en voeg evt. water of bloem toe als het te droog of te nat is. Kneed nog 2 min. op het aanrecht.
Vet de gebruikte kom in met de olie, leg het deeg erin en dek af met een schone, vochtige theedoek. Laat 30 min tot 1 uur rusten.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de spinazie in delen kort. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken in een zeef. Duw met de achterkant van een lepel het vocht eruit.
Verdeel het deeg in vieren en rol uit tot flatbreads op een met bloem bestoven werkblad. Bak de flatbreads in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur mooi lichtbruin en luchtig, keer regelmatig.
Halveer de granaatappel, houd elke helft in je hand en sla met een pollepel op de achterkant zodat de pitjes eruit vallen. Meng 4 el yoghurt met het citroenrasp en verdeel dit over de flatbreads. Beleg achtereenvolgens met de uitgelekte spinazie, feta en granaatappel- en pijnboompitten en serveer.
Meer recepten in de categorie