
Zelfgemaakte nachochips met frisse avocado-pestodip
bijgerecht
6 pers.
ca. 20 min
27.23 voor 6 pers.
Ingrediënten
3 stuks Avocado
8 stuks Zongedroogde tomaatjes
100 gram Griekse yoghurt
2 eetlepel Pesto
1 theelepel Citroenrasp
8 stuks Middelgrote tortilla's
100 ml Zonnebloemolie
1 theelepel Paprikapoeder
Bereidingswijze
1. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en prak het vruchtvlees tot een puree. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en meng door de avocadopuree. Voeg de yoghurt, pesto en citroenrasp toe. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
2. Snijd voor de nachochips elke tortilla in zes tot acht puntjes. Verwarm een grote koekenpan met een deel van de olie. Bak de tortillapuntjes in porties krokant in de olie. Zorg dat de olie tussendoor goed kan opwarmen en laat de gebakken nachochips uitlekken op keukenpapier.
3. Breng de nachochips op smaak met zout en het paprikapoeder. Serveer op een schaal met de avocado-pestodip in een apart bakje ernaast.
Meer recepten in de categorie