Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zelfgemaakte oranjetompouce

Zelfgemaakte oranjetompouce

Ingrediënten

  • 1 stuk Vanillestokje
  • 250 ml Volle melk
  • 125 gram Kristalsuiker
  • 3 stuks Eidooiers
  • 1 eetlepel Patentbloem
  • 1 Rol Vers bladerdeeg
  • 500 ml Slagroom
  • 100 gram Poedersuiker
  • 2 eetlepel Sinaasappelsap
Zelfgemaakte oranjetompouce  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de botte kant van een mesje het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en 30 gram van de suiker aan de kook. Draai het vuur uit.
  2. Roer twee van de eidooiers met 40 gram suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door met een garde zodat je geen klontjes krijgt.
  3. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Giet in een platte ovenschaal en bedek de room met een laag vershoudfolie. Zo voorkom je dat er een vel ontstaat. Laat afkoelen tot gebruik.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een plank. Prik met een vork gaatjes in het deeg en snijd in 8 gelijke rechthoeken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hierop een tweede laag bakpapier en een tweede bakplaat. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant. Controleer tussendoor en bak eventueel iets korter of langer. Laat volledig afkoelen.
  5. Klop de slagroom stijf met de resterende 55 gram suiker. Roer de afgekoelde banketbakkersroom los en spatel voorzichtig de helft van de slagroom door de banketbakkersroom. Doe de resterende slagroom in een spuitzak.
  6. Doe de poedersuiker in een klein schaaltje en meng de helft van het sinaasappelsap erdoor. Het moet een glad glazuur worden. Voeg indien nodig extra sinaasappelsap toe.
  7. Bestrijk 4 stukken bladerdeeg met het oranjeglazuur. Verdeel het banketbakkersroommengsel over de andere 4 stukken. Top met de bovenkantjes met de glazuurlaag omhoog wijzend. Garneer met de resterende slagroom in de spuitzak.

    Voedingswaarde

  • Kcal 338
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 57
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 0