Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Zelfgemaakte oranjetompouce
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS

Zelfgemaakte oranjetompouce

dessert
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
8.92 voor 4 pers.

Ingrediënten

1 stuk Vanillestokje
250 ml Volle melk
125 gram Kristalsuiker
3 stuks Eidooiers
1 eetlepel Patentbloem
1 Rol Vers bladerdeeg
500 ml Slagroom
100 gram Poedersuiker
2 eetlepel Sinaasappelsap

Kies producten

Neutraal Suiker
Per 1500 g
1.
43
1
1
PLUS patentbloem
Per 1000 g
0.
89
1
1
Jan Roomboter bladerdeeg.
Per 230 g
1.
58
1
1
PLUS Verse slagroom
Per 500 ml
2.
79
1
1
Van Gilse poedersuiker
Per 250 g
1.
05
1
1
PLUS Perssinaasappelen
Per 2 kg
3.
29
1
1

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de botte kant van een mesje het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en 30 gram van de suiker aan de kook. Draai het vuur uit.
2. Roer twee van de eidooiers met 40 gram suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door met een garde zodat je geen klontjes krijgt.
3. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Giet in een platte ovenschaal en bedek de room met een laag vershoudfolie. Zo voorkom je dat er een vel ontstaat. Laat afkoelen tot gebruik.
4. Rol het bladerdeeg uit op een plank. Prik met een vork gaatjes in het deeg en snijd in 8 gelijke rechthoeken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hierop een tweede laag bakpapier en een tweede bakplaat. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant. Controleer tussendoor en bak eventueel iets korter of langer. Laat volledig afkoelen.
5. Klop de slagroom stijf met de resterende 55 gram suiker. Roer de afgekoelde banketbakkersroom los en spatel voorzichtig de helft van de slagroom door de banketbakkersroom. Doe de resterende slagroom in een spuitzak.
6. Doe de poedersuiker in een klein schaaltje en meng de helft van het sinaasappelsap erdoor. Het moet een glad glazuur worden. Voeg indien nodig extra sinaasappelsap toe.
7. Bestrijk 4 stukken bladerdeeg met het oranjeglazuur. Verdeel het banketbakkersroommengsel over de andere 4 stukken. Top met de bovenkantjes met de glazuurlaag omhoog wijzend. Garneer met de resterende slagroom in de spuitzak.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Lekker met Laagblijvers
Lekker met Laagblijvers
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen