
Zelfgemaakte pudding met wilde perzik en blauwe bes
dessert
4 pers.
ca. 240 min
16.42 voor 4 pers.
Ingrediënten
6 eetlepel Maizena
500 ml Volle melk
50 gram Kristalsuiker
1 theelepel Rozenwater
250 gram Blauwe bessen
1 theelepel Citroensap
3 stuks Wilde perziken
Bereidingswijze
1. Roer de Maizena met de helft van de melk in een steelpan glad. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Giet de resterende melk, 200 milliliter water en 2 theelepels suiker bij het mengsel. Voeg het rozenwater toe aan het melkmengsel.
2. Verwarm de melk voorzichtig op middelhoog vuur, terwijl je roert met een garde. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en het geheel dikker begint te worden. Verwarm en roer nog ongeveer 2 minuten door, totdat het de dikte heeft van vla. Haal de pan van het vuur en giet de melkpudding in 4 bakjes of mooie glazen. Laat ten minste 4 uur (of tot maximaal 48 uur) opstijven in de koelkast.
3. Verwarm ondertussen de blauwe bessen met de resterende suiker, 2 el water en de citroenrasp in een pannetje tot de bessen kapot knappen. Ga zo door tot bijna alle bessen zijn geknapt. Laat afkoelen.
4. Was vlak voor het serveren de wilde perziken, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in mooie dunne plakjes. Verdeel de bosbessencompote over de melkpudding en garneer met de wilde perziken.
Meer recepten in de categorie