
Zelfgemaakte traditionele hamburger
4 pers.
ca. 25 min
Amerikaans
Ingrediënten
600 g rundergehakt
2 el arachideolie
4 Italiaanse bollen
2 eetlepels mayonaise
4 blaadjes ijsbergsla
20 plakjes dill chips (pot à 330 g)
1 vlees-tomaat, in plakjes
1 rode ui, in ringen
2 el tomatenketchup
Extra: Weber siliconenkwast
Bereidingswijze
Meng het gehakt met een flinke snuf zout. Kneed goed door en vorm er 4 gelijke hamburgers van circa 2 cm dik van. Ze moeten zeker een centimeter groter zijn dan de broodjes omdat ze tijdens het grillen krimpen.
Bestrijk de burgers met olie en gril ze op een matig hete barbecue circa 4-6 minuten op elke kant. Keer ze regelmatig.
Snijd de bollen door en rooster de snijkanten kort op de barbecue. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met mayonaise, ijsbergsla, plakjes dill chips, hamburger, plakjes tomaat, uiringen en ketchup. Zet de bovenste helften erop en serveer.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
810 kcal
Vetten
45 gram
Koolhydraten
61 gram
Eiwitten
38 gram