1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zelfgemaakte traditionele hamburger

Zelfgemaakte traditionele hamburger

Zelfgemaakte traditionele hamburger product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g rundergehakt
  • 2 el arachideolie
  • 4 Italiaanse bollen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 20 plakjes dill chips (pot à 330 g)
  • 1 vlees-tomaat, in plakjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 el tomatenketchup
  • Extra: Weber siliconenkwast
Bereiden
Meng het gehakt met een flinke snuf zout. Kneed goed door en vorm er 4 gelijke hamburgers van circa 2 cm dik van. Ze moeten zeker een centimeter groter zijn dan de broodjes omdat ze tijdens het grillen krimpen.
Bestrijk de burgers met olie en gril ze op een matig hete barbecue circa 4-6 minuten op elke kant. Keer ze regelmatig.
Snijd de bollen door en rooster de snijkanten kort op de barbecue. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met mayonaise, ijsbergsla, plakjes dill chips, hamburger, plakjes tomaat, uiringen en ketchup. Zet de bovenste helften erop en serveer.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 38 g
  • koolhydraten
  • 61 g
  • vet
  • 45 g
  • Kcal
  • 810
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie