Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zelfgemaakte traditionele hamburger

Zelfgemaakte traditionele hamburger

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • 2 el arachideolie
  • 4 Italiaanse bollen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 20 plakjes dill chips (pot à 330 g)
  • 1 vlees-tomaat, in plakjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 el tomatenketchup
  • Extra: Weber siliconenkwast
Zelfgemaakte traditionele hamburger product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met een flinke snuf zout. Kneed goed door en vorm er 4 gelijke hamburgers van circa 2 cm dik van. Ze moeten zeker een centimeter groter zijn dan de broodjes omdat ze tijdens het grillen krimpen.
  2. Bestrijk de burgers met olie en gril ze op een matig hete barbecue circa 4-6 minuten op elke kant. Keer ze regelmatig.
  3. Snijd de bollen door en rooster de snijkanten kort op de barbecue. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met mayonaise, ijsbergsla, plakjes dill chips, hamburger, plakjes tomaat, uiringen en ketchup. Zet de bovenste helften erop en serveer.

    Voedingswaarde

  • Kcal 810
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 61 g
  • Vet 45 g