
Zilvervliesrijst met spinazie en gebakken vis
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst (Fairtrade)
1 groentebouillonblokje
1 ui
2 tenen knoflook
600 g spinazie
2 el olijfolie
50 g studentenhaver (noten-rozijnenmix)
1 el kerriepoeder
600 g kabeljauwfilets (MSC)
zwarte peper
himalaya- of zeezout
3 el biologische roomboter
Bereidingswijze
Kook de rijst samen met het bouillonblokje volgens de instructie op de verpakking.
Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
Was de spinazie en laat uitlekken.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg als de pan goed warm is de ui en knoflook toe en fruit glazig.
Voeg de studentenhaver en kerrie toe en bak deze nog 2 minuten zachtjes mee.
Voeg de gekookte rijst toe en roer het geheel goed door.
Laat op middelhoog tot laag vuur nog even doorbakken en blijf goed roeren.
Spoel de kabeljauw af onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
Bestrooi met (versgemalen) zwarte peper en een snufje himalaya- of zeezout.
Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak hierin de filets in 2-3 minuten aan beide kanten gaar.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een (wok)pan.
Doe een handvol verse spinazie erin en roerbak op hoog vuur tot de spinazie geslonken is.
Voeg een volgende portie toe en ga door tot alle spinazie is geslonken. Maak de borden op met de rijst, spinazie en de gebakken vis.