Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zilvervliesrijst met spinazie en gebakken vis

Zilvervliesrijst met spinazie en gebakken vis

Ingrediënten

  • 300 g zilvervliesrijst (Fairtrade)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 50 g studentenhaver (noten-rozijnenmix)
  • 1 el kerriepoeder
  • 600 g kabeljauwfilets (MSC)
  • zwarte peper
  • himalaya- of zeezout
  • 3 el biologische roomboter
Zilvervliesrijst met spinazie en gebakken vis product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst samen met het bouillonblokje volgens de instructie op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
  3. Was de spinazie en laat uitlekken.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Voeg als de pan goed warm is de ui en knoflook toe en fruit glazig.
  6. Voeg de studentenhaver en kerrie toe en bak deze nog 2 minuten zachtjes mee.
  7. Voeg de gekookte rijst toe en roer het geheel goed door.
  8. Laat op middelhoog tot laag vuur nog even doorbakken en blijf goed roeren.
  9. Spoel de kabeljauw af onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
  10. Bestrooi met (versgemalen) zwarte peper en een snufje himalaya- of zeezout.
  11. Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak hierin de filets in 2-3 minuten aan beide kanten gaar.
  12. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een (wok)pan.
  13. Doe een handvol verse spinazie erin en roerbak op hoog vuur tot de spinazie geslonken is.
  14. Voeg een volgende portie toe en ga door tot alle spinazie is geslonken. Maak de borden op met de rijst, spinazie en de gebakken vis.