Zilvervliesrijst met spinazie en gebakken vis - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zilvervliesrijst met spinazie en gebakken vis

Zilvervliesrijst met spinazie en gebakken vis

Zilvervliesrijst met spinazie en gebakken vis product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 50 g studentenhaver (noten-rozijnenmix)
  • 1 el kerriepoeder
  • 600 g kabeljauwfilets
  • zwarte peper
  • himalaya- of zeezout
  • 3 el biologische roomboter
Bereiden
Kook de rijst samen met het bouillonblokje volgens de instructie op de verpakking.
Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
Was de spinazie en laat uitlekken.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg als de pan goed warm is de ui en knoflook toe en fruit glazig.
Voeg de studentenhaver en kerrie toe en bak deze nog 2 minuten zachtjes mee.
Voeg de gekookte rijst toe en roer het geheel goed door.
Laat op middelhoog tot laag vuur nog even doorbakken en blijf goed roeren.
Spoel de kabeljauw af onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
Bestrooi met (versgemalen) zwarte peper en een snufje himalaya- of zeezout.
Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak hierin de filets in 2-3 minuten aan beide kanten gaar.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een (wok)pan.
Doe een handvol verse spinazie erin en roerbak op hoog vuur tot de spinazie geslonken is.
Voeg een volgende portie toe en ga door tot alle spinazie is geslonken. Maak de borden op met de rijst, spinazie en de gebakken vis.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.