
Zoete aardappel boerenkoolstamppot
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
100 g spekreepjes (Bio+)
1 kleine ui (biologisch), gesnipperd
500 g gesneden boerenkool
1 tl witte wijnazijn
2 el olijfolie
70 g gerookte amandelen
dijonmosterd naar smaak
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en doe in een pan met koud water. Breng aan de kook en kook op middelhoog vuur in 15-20 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan en bak het spek krokant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het vet in de pan zitten.
Fruit de ui glazig in het spekvet. Voeg de boerenkool toe, samen met wat peper en azijn. Smoor de boerenkool op laag vuur totdat deze beetgaar is.
Breng de boerenkool op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en doe ¾ van de amandelen samen met de spekjes bij de boerenkool. Stamp de aardappelen tot puree. Meng het boerenkoolmengsel door de puree. Serveer met de rest van de amandelen en de mosterd.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
52 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
15 gram