Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete aardappel boerenkoolstamppot

Zoete aardappel boerenkoolstamppot

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 100 g spekreepjes (Bio+)
  • 1 kleine ui (biologisch), gesnipperd
  • 500 g gesneden boerenkool 
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 70 g gerookte amandelen
  • dijonmosterd naar smaak
Zoete aardappel boerenkoolstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en doe in een pan met koud water. Breng aan de kook en kook op middelhoog vuur in 15-20 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan en bak het spek krokant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het vet in de pan zitten.
  2. Fruit de ui glazig in het spekvet. Voeg de boerenkool toe, samen met wat peper en azijn. Smoor de boerenkool op laag vuur totdat deze beetgaar is.
  3. Breng de boerenkool op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en doe ¾ van de amandelen samen met de spekjes bij de boerenkool. Stamp de aardappelen tot puree. Meng het boerenkoolmengsel door de puree. Serveer met de rest van de amandelen en de mosterd.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 9 g
  • Vet 52 g