Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete aardappel curry bowl

Zoete aardappel curry bowl

Ingrediënten

  • 4 stuks zoete aardappelen
  • 500 gram sperziebonen
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 95 gram groene currypasta
  • 300 gram boerenkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels lente-uitjes
  • 50 gram cashewnoten (ongezouten)
Zoete aardappel curry bowl product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was en snijd de zoete aardappelen in grove stukken. Pel en pers de knoflook, hak de cashewnoten grof en snijd de lente-ui in dunne ringen.
  3. Meng 200 ml heet water met de currypasta tot een marinade. Verdeel de zoete aardappelen over een ovenschaal en schenk hier de marinade overheen. Bak in de oven in 30 minuten gaar.
  4. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de sperziebonen en de boerenkool toe en roerbak 4 minuten.
  6. Verdeel de rijst, de boerenkool met sperziebonen en de zoete aardappel over de kommen. Serveer met een eetlepel yoghurt en garneer met de lente-ui en de cashewnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 550
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 95 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 14